NPL hos KrF: Tok opp etterforskningskrise

Tore, Geir og Jorunn
Tore Salvesen, Jorunn Hallaråker og Geir Krogh. Foto: Vetle Daler

Krise på etterforskningsfeltet og jobbsituasjonen for dem som går ut av Politihøgskolen var blant temaene da Norges Politilederlag møtte KrF på Stortinget denne uka.

Av Vetle Daler, Parat 24

– Politiet er midt i en stor reform som krever mye, det er mye som går bra, men det kladder noen steder, spesielt innen etterforskningsfeltet, sier NPL-leder Geir Krogh.

Han sier forslaget til statsbudsjett for 2019 innebærer en underfinansiering av politiet, noe han også påpekte overfor KrF-rådgiver Jorunn Hallaråker på møtet i Stortinget.
– Det er behov for en styrking av budsjettet for politiet med minst 300 millioner kroner, sier han.

Situasjonen for politistudenter som uteksamineres fra Politihøgskolen var et annet tema som ble berørt på møtet. Krogh mener det er satt av for lite midler til å ansette nyutdannede.
– 720 studenter går ut av Politihøyskolen til sommeren, men det er kun vel 500 av dem som er sikret jobb i politiet. Dette er dramatisk, sier han. Dette møtte NPL-lederen forståelse for hos KrF.

– Jeg er ganske sikker på at dette er noe vi vil prioritere i den videre budsjettbehandlingen. Vi må sørge for at så mange som mulig av disse får jobbe i politiet, sier Jorunn Hallaråker til Parat24.

Publisert 21 oktober 2018 21:26