Politiledere må prioritere

Faksimile NRK 13-11-16
Faksimile fra artikkel på nrk.no om intervjuet med forbundsleder Geir Krogh, som ble sendt i dagsnytt søndag 13.11.16 kl 10 og 11.

- Det skjærer i enhver politileders hjerte når vi ikke får gjort det samfunnet forventer, nemlig fange forbrytere og forebygge kriminalitet, sa forbundsleder Geir Krogh på nyhetene i NRK på søndag. Han kommenterte varslingssaken i VG på lørdag om prioriteringer i Vest politidistrikt.

Intervjuet med forbundsleder Geir Krogh ble sendt i dagsnytt på nrk.no søndag 13.11.16 kl 10 og 11. Les nettartikkelen her.

Her er en oppsummering av Krogh's kommentar:

Norges Politilederlag kan ikke kommentere selve varslingssaken det vises til, men vi forutsetter at den blir håndtert på en ryddig og ordentlig måte. Dette er svært viktig for tilliten til varslingsinstituttet og tilbøyeligheten for andre til å varsle om kritikkverdige forhold.

Som fagforening for ledere i politiet vet vi at mange av våre medlemmer til daglig står overfor lignende problemstillingene som visepolitimester Olav Valland beskriver. Det skjærer i enhver politileders hjerte når vi ikke får gjort det samfunnet forventer, nemlig fange forbrytere og forebygge kriminalitet.

Ledere i alle politidistrikter må til enhver tid prioritere mellom allerede prioriterte områder. Det er en kjent sak at det ikke er samsvar mellom tildelte ressurser og forventningene til politiet. Dette fører til knallharde prioriteringer i mange av politidistriktene.

Politiet vil aldri få nok ressurser å bekjempe all kriminalitet. Derfor er det en politileders plikt å bruke ressursene på de aller viktigste sakene, selv om det kan gå ut over annen alvorlig kriminalitet. Norges Politilederlag har full tillit til at lederne i Vest politidistrikt har prioritert de viktigste og alvorligste sakene.

Samtidig må politiledere tåle kritikk for sine avgjørelser og håndtere dette på en ordentlig måte. Det er mye god læring i kritikk fra de ansatte. Særlig er det viktig å lytte kritikk i form av varsling om krittverdige forhold.

Ledelse i politiet handler om til enhver tid å prioritere mellom alvorlig kriminalitet, basert på tilgjengelig kunnskap og ressurser. Dette er hverdagen for politiledere i hele landet.

Publisert 14 november 2016 07:29