Fag og politikk

PHS forskning: Politiarbeid på stedet

Tor-Geir Myhrer
Professor Tor-Geir Myhrer er en anerkjent og aktiv forkser ved Politihøgskolen. Her fra en debatt i NRK høsten 2015. (Foto: NPL)

Pressemelding/NTB: Stadig flere politipatruljer gjennomfører etterforskning på stedet ved å sikre bevis og gjennomføre lydavhør der og da. Metoden kalles "politiarbeid på stedet". 27 erfarne etterforskere har drøftet hvilke fordeler og ulemper dette har for kvaliteten på etterforskningen.

Publisert 07 februar 2019 08:40

Les mer …

«Den digitale reise» på Nordisk konferanse

Nordisk
Utvalget for sivil rettspleie ønsker velkommen til Halden. NPL er teknisk arrangør for Nordisk insolvenskonferanse. Fra venstre: Øyvind Time, Audhild Notø og Lillian Borge Bersaas.

Fra onsdag 8. til fredag 10. mai samles ledere innen sivil rettspleie fra hele Norden i Halden på Nordisk insolvenskonferanse. Dette er tredje gangen Norge arrangere denne konferansen. I 2011 ble den arrangert i Bergen i 2011 og i 2003 ble den arrangert i Oslo. Tema for årets konferanse er «Den digitale reisen – hvordan rigge oss for det digitale skiftet?».

Publisert 29 januar 2019 15:02

Les mer …

På nett med lederopplæring

Ragnhild Holm og Kirsti Nymo
Ragnhild Holm, PHS og Kirsti Nymo, KRUS har skrevet en god artikkel om nettbaserte studier for politiledere

- Kan ledelse læres via studier og kurs på nett? Det spør Ragnhild Holm ved PHS og Kirsti Nymo ved KRUS om i en artikkel om nettbaserte studier for ledere i politiet. Det sentrale spørsmålet er hvordan politiledere lærer å bli gode ledere. De drøfter bl.a. viktigheten av fysiske studiesamlinger og om det er legitimt å benytte arbeidstiden til nettstudier?

Publisert 23 januar 2019 09:00

Les mer …

Politiet mangler etterforskere

Illustrasjon
Illustrasjonsfoto: iStock / Getty Images

Klipp fra Parat24: Over tid har riksadvokaten vært bekymret for kvaliteten på politiets etterforskning, og i 2016 ble en handlingsplan for et løft av etterforskning lagt frem. Leder for Norges Politilederlag i Parat deler bekymringen. 

Publisert 23 januar 2019 15:18

Les mer …

Statsråd Mæland: ABE-reformen er ostehøvelkutt

Mæland og Arnesen
Statsråd Monica Mæland i samtale med leder for YS-Stat Pål N. Arnesen på YS-Stat sin årskonferanse. Foto: Arve Sigmundstad

Selv om statsråd Monica Mæland slo av en gemyttlig tone da hun innledet på YS-Stat sin årskonferanse, ble tonen noe mer anstrengt da hun ble utfordret om ABE-reformen og involvering av tillitsvalgte.

Publisert 17 januar 2019 11:30

Les mer …