Likestillingspris til politimannen Bård Stensli

Geir, Bård og Unn Kristin
Politioverbetjent Bård Stensli etter overrekkelsen av prisen. Her omkranset av lederne av de to YS forbundene i politiet, Geir Krogh (NPL) og Unn Kristin Olsen (Parat politiet).

Politioverbetjent Bård Stensli fikk i dag YS likestillingspris på årets YS konferanse. – Du får prisen for å ha gitt de homofile i politiet et ansikt og en stemme. Et svært viktig arbeid for mer åpenhet og et inkluderende arbeidsmiljø, sa YS leder Jorunn Berland ved overrekkelsen av prisen.

– Gjennom 25 år som åpen homofil i politiet har Bård satt dype spor av respekt, raushet og inkludering, fortsatte i Berland.
Stensli jobber i dag som politioverbetjent i PST og har mange års erfaring fra ulike avdelinger i politiet. Han stod selv frem som homofil i 1992 og har i alle år poengtert hvor viktig det er å vise at politiet har homofile og lesbiske i egne rekker.

Fra forbud til kompetanse
- Det er bare 45 år siden norsk politi, med straffeloven i hånd, gjorde livet vanskelig for homofile menn. Fremdeles ser vi i mange land at myndigheter og hatgrupper bidrar til drap, tortur, overgrep og fengsling av homofile og lesbiske, påpekte Berland.

Stensli har jobbet mot hatkriminalitet på alle arenaer (“Rosa kompetanse justis”, mangfoldskonferansen etc). Han har vært aktiv pådriver for politiets deltakelse i Europride. Han har kjempet for å få LHBT (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) og hatkriminalitet inn som tema på Politihøyskolen. Og han har frontet saken i media.

- Bård Stensli har vært med på å endre politiet. Prisen har fått stor oppmerksomhet og jeg håper du vil fortsette det gode arbeidet, avsluttet YS-lederen

Rørt prisvinner
Bård Stensli var tydelig rørt da ha mottok prisen. Han takket nominasjonskomiteen og YS for prisen og la til at det har kostet å stå i dette arbeidet. De siste årene har flere kommet med på laget, bl.a. Politiets Fellesforbund, Oslo politidistrikt og Politihøgskolen.

I år deltok 130 polititjenestemenn i Pride paraden. – Vi opplever at å være rollemodeller for andre etater. I år deltok blant annet flere fra brannvesenet i paraden, avsluttet Stensli.

Les mer på parat.com.

 

Publisert 18 oktober 2017 16:38